lördag 24 september 2011

Meningsfull tomhet...

Scrimshaw, en av mina många hobbies. Är det meningsfullt eller tomt?

Det råder en viss diskussion om konsten att "bara vara", karriär och att fylla sin tid med mening. Ibland känner jag mig som naturlagen om att allt tomt måste fyllas. Naturen har överlevt mycket på att även de mest ogästvänliga nischerna fylls med livsbetingelser. När jag ser ett vitt papper vill jag fylla det med min kreativitet, även om jag vet att möjligheterna minskar för varje penseldrag.

Men trots allt är detta en rastlöshet där kreativiteten är som en medicin mot symptomen. Så jag funderar ofta på om mina hobbies egentligen är meningsfulla, eller dom bara är tomhet som fyller en annan tomhet. Jag mår i alla fall bra av det, och det är inte destruktivt för någon annan, så någon mening måste det finnas i det.

Nu ska jag städa bilen. Om jag funderar på meningen med det, så blir den inte städad idag. Tänk så bra jag har det som kan välja, tänka och har tid som jag fyller med tomhet.

Nu lyser solen igen...

Läs också:
Mycket vill ha mer
Simplify, simplify
Karriär, YES!
Tagga ner

3 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Vill ju helst att känslan av mening bara infinner sig. Någon dag blir förhoppningsvis allt grubbleri överflödigt….minsta bemödande ….

Onkel Olof sa...

Så, sant
Dessutom är många av mina projekt ganska resurs och energisnåla, så på något vis är dom ganska nära "bara varandet"

ERIC SECHER sa...

Låter bra !