måndag 26 september 2011

I tid och otid...

Först kom Einstein, sedan kvantfysiken och nu har vi onkeltronen...

Efter debatten om den nya snabbaste partikeln i detta blogginlägg, så känns det som om jag måste förtydliga mina teorier lite. Älskar att vara lite kvasivetenskaplig.

Fakta
All materia i u niversum är konstant
Universum utvidgar sig hela tiden
Om tid inte existerada skulle vi befinna oss på alla punkter i universum samtidigt

Slutsats
Tomrummet som förtunnar materian och får universum att expandera är egentligen en ökad mängd av tid. Tid är ju egentligen en jämförelse av rörelser i ett förhållande till olika punkter, en förflyttning kan man säga. Redan Einstein var inne på att universum är en väv av tid och rum. Detta är en viktig faktor för att förklara gravitation t.ex.

Allt detta betyder att vi hela tiden måste färdas lite snabbare för att ta oss mellan två punkter på samma tid. Allt i relation till volym- och avståndsökningen av universum. Detta gör att Onkel Olof inte alls är förvånad över att man plötsligt hittar en partikel som går snabbare än ljuset. Det är en nödvändighet för att inte allting ska sakta ner och retardera. Nästa partikel vi hittar som går snabbare, kommer att stå i relation till ovanstående slutsats. Jag tycker vi ska döpa den till Onkeltron.

VARNING: Ni som studerar fysik och funderar på att införliva dessa rader i en uppsats kommer antagligen att få väldigt låga betyg...

2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Skrattar gott, du " har en skön style".
Till slut hamnar man kanske i den gamla fina sanningen att "var och en blir salig på sin tro" ?

Onkel Olof sa...

Även de saliga behöver lite distans till sig själva ibland. Man kan inte vara seriös jämt.