måndag 19 september 2011

Rastlöshet och pyramider...

En religiös symbol eller ett uttryck för rastlöshet?

Människor som har för mycket tid över, eller inte får rätt stimulans har en tendens att falla in i en andlig rastlöshet. Detta skapar i och för sig ofta en enorm kreativitet, då våra hjärnor är skapta för just lösa problem, utveckla saker och i allmänhet få oss att sträva mot nya djärva mål.

I dagsläget har vi det så bra att vi inte behöver lägga all vår tid till att överleva. Detta skapar en visst sökande efter sig själv, en meningsfullhet och andra ickebasala saker. Det är då, i detta tillstånd, som vi får "världens bästa idéer". Stora projekt skapas i vår fantasivärld, likt det som hände hippierörelsen när dom fick för sig att man kunde levitera hela Pentagon. Andra nöjer sig med att bestiga höga berg eller paddla kajak över Atlanten. Många fyller tyvärr den här rastlösheten med att söka "kickar" eller konsumera dyra produkter. Det räcker tyvärr inte att "bara vara".

Så om någon frågar dig varför man byggde pyramiderna, så är inte svaret att man ville dyrka solen eller leva för evigt, svaret är att man byggde pyramiderna för att man kunde och hade lite tid över...

3 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Fortsätter spåna på behov-konflikttrappan… i stället för att paddla kajak kan man hjälpa andra upp i trappan...

Onkel Olof sa...

Eller kanske bli mer ärliga med rastlösheten. På något sätt måste det vara första trappsteget...

ERIC SECHER sa...

Jo