onsdag 28 september 2011

Idag är jag bitter...

Ett arbete för vår gemensamma miljö eller en daglig egotripp...

Jag är en ganska godmodig man men vissa dagar får jag en sorts trötthetskänsla inför vårt stora problem med att mena det vi säger och tror på.

Igår fick vi reda på att vi gjort av med årets resursers. Då har bara 74% av året gått. Vi skyller detta ofta på konsumtionssamhället och vårt bristande ansvar, men vad gör vi när 7 miljarder människor behöver sina    2 500 kalorier av dagligt matintag? Vi flyttar på skogen och odlar mat, så klart. Man måste ju leva, som Martin Ljung sa.

Vi kan problemen och vet vad vi måste göra, men i sann mänsklig anda larvar vi runt och pratar en massa ord, tunna som luft, eftersom vi inte cashar in dem. Måste vi sänka vår konsumtion med 30%, så gör vi det idag. Det går,  men det finns annat som drar tydligen.

Innan vi faktiskt gör slag i sak och går från ord till handlande, bör vi kanske prata om något annat så länge. Vem som vinner Allsvenskan nästa år kanske? Jag tror som alltid på AIK...

2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Det sista stycket tycker jag är en fullständigt lysande, och OO underfundig, sammanfattning av vårt dilemma. "Men det finns annat som drar tydligen" - ja, det gör tydligen det.
Det där med AIK ingår inte i sista stycket :-)

Onkel Olof sa...

...och andra sidan kanske inte AIK är världsproblem nummer 1 heller :)