fredag 17 december 2010

Gissa den tredjeDetta är ett av mina favoritinslag i "En himla massa program" med Galenskaparna och After shave. Fantsin  skenar iväg när man försöker komma på vem den tredje kan vara. Ibland kan man också fundera över vilka två andra man skulle vilja dela soffa med. Med tanke på hur mycket de är citerade är ju Mae West och Winston Churchill en spännande kombination man gärna delar en pratstund med.

Programledaren som talar efter inslaget ovan tror att soffan ska innehålla Hitler, Jesus och, tro det eller ej Pat Boone. För er som inte minns 60-talet ska jag bara berätta att Pat Boone sjöng en hitlåt med titeln "Speedy Gonzales". Så nu är er kunskapsvärld lite större.

Men åter till soffan. Vem borde Hitler och Jesus dela soffa med? Jag har tänkt länge på den frågan. Efter mycket betänkande tror jag att svaret borde vara (tadaaaa!):

Håkan Hellström

Håkan, Hitler och Jesus. Ja den soffan har fin balans. Hitler en disciplinär visionär med snäv människosyn, Jesus en religiös förebild med vida människovärderingar och Håkan som i sin artistutövning bara är sig själv. En skön balans mot det enorma symboliska värde de andra två bär på.

Vem tror du är den tredje?
Vilken soffa vill du sitta i?

Tanken svindlar i sin enkelhet...

Inga kommentarer: