söndag 12 december 2010

Ett frö i oss alla


Inom zen brukar man tala om att hela världen får plats i ett riskorn. För visst är det så i varje liten skärva av universum finns allt som behövs för att skapa ett nytt universum. Så är det med oss också.

Redan innan vi föds är vi alla som ett frö med potential att bildligt sett bli ett stort och mästerligt träd. All kunskap vi behöver finns lagrad som en mikrobank av möjligheter i våra inre. Man även om vi har det inom oss så släpper vi sällan ut det, men känslan att vilja följer oss ofta hela livet. Jag skrev en gång:

"Insikt är att förstå det vi redan vet"

När vi förstår och följer insikten är känslan att man redan visste, eller som en vän till mig uttryckte det "I allt finns hjärta". Mer zen än så kan man inte uttrycka det. Var ärlig i allt du gör så är resultatet oviktigt. Andras åsikter med för den delen.

Vi är alla mästare och vi bär alla insiktens frö inom oss. Tyvärr är det allt för få som vattnar detta frö och blir de träd som med rötterna i jorden famnar himlen...

4 kommentarer:

Lloyd sa...

I really enjoyed reading the posts on your blog. I would like to invite you to come on over to my blog and check it out. God bless, Lloyd

covnitkepr1 sa...

I have added myself to follow your blog. You are more than welcome to visit my blog and become a follower also.

fröfia sa...

Ett vattnat frö är sann rikedom.
Fröfia

Onkel Olof sa...

Varje vattnat frö är en sann gåva till världen