onsdag 15 december 2010

Ordens välsignelse

Skåda, syndare, sanningen står skriven. Huka eder för ordens vrede!

Jag har fått en tredje hobby, att kommentera amerikanska bibelbloggar. Jag har upptäckt att jag nog skulle blivit en bra predikant om jag bara kunde förlika mig med gudsbilden som Bibeln presenterar. Jesus däremot gillar jag skarpt. Han har ett budskap som inte ligger så långt ifrån min taoistiska och buddhistiska övertygelse.

Detta om detta. Jag gillar som sagt att debattera Jesus och varför det just blivit amerikanska bloggar vet jag inte. Rena slumpen faktiskt. På en sida debatterade man om vikten av Jesus dop. Jag gjorde då en kommentar där jag förespråkade att man inte bara kan söka Jesus i texterna utan att man också måste lära sig att finna honom bland människorna omkring sig. Jag betonade också att det finns inga heliga ord bara en helig innebörd av orden. Jag fick ingen kommentar på mitt påstående utan följande blogginlägg som svar:

http://christian-with-a-view.blogspot.com/2010/12/it-is-written.html

Tydligare svar kan man nog inte få.

Jag står fast vid att för mycket läsande faktiskt gör att vi lätt tappar bort vår religiösa fokus. Man tappar lätt vägen ändå. Ord ger oss vägledning, förståelse och kunskap men tyvärr sällan en välsignelse. För detta måste man känna, leva och begrunda.

 Man ska uppleva livet inte bara läsa om det. Så därför. Sluta läsa den här bloggen och gör något vettigt i stället...

2 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Så sant som det är sagt!

Onkel Olof sa...

Sagt?
Jag trodde man skrev en blogg...