torsdag 26 januari 2012

A Better Forecast...

Tala är silver...

Var på ABF tillsammans med Eric för att höra på en föreläsning/debatt med temat "Kan man bo på jorden om 100 år". Det var, i sanning, dystra siffror man presenterade för oss. Jorden kommer förvisso inte att gå under men vårt stackars jordklot får ta mycket stryk.

Positivt var att vi fick byta åhörarsal på grund av att ämnen berörde en skara på 350 engagerade personer. Frågorna och åsikterna vara både många och kloka. Människor vill vara med och göra världen bättre, och många är beredda att sänka sin levnadsstandard både mycket och snabbt.

Budskapet från panelen var annars att det ligger på politikerna, Kina och USA att ta tag i frågan. Ni vet dom där andra som aldrig sitter med på mötet. Tycker det är ett lite fegt sätt att argumenter. Inte fel, men fegt. För faktum är att det är vi som är systemet som släpper ut växthusgaserna. Om vi alla sänker våra utsläpp med 30%, så gör vi inte bara världen bättre, vi får med största sannolikhet med oss politikerna också.

Hänger man läpp för mycket och för länge, så fastnar snart munsåret i gylfen. Det finns många som vill vara med och förändra. Den tanken, och det trevliga sällskapet, gjorde maten och ölen efteråt mycket godare.

Tack för en trevlig kväll Eric!