fredag 5 juli 2013

Riktig semester...

Det var ett tag sedan....

Jag tror inte på att jag kommer att få någon egentlig pension. När jag är 65 är pensionsåldern 70 och sedan höjs den till 75 och så vidare. Försöker hitta sätt att ta ut min pension redan nu. Alltså räkna med att jag ska arbeta hela livet. Då behöver själen "komma ikapp" då och då. Det brukar normalt kallas för semester, men med tanke på att de flesta människorna i det här landet vill åka bort på sin semester så kan man undra vad det egentligen är. För jag tror inte det har med det svenska vädret att göra.

Just nu har jag semester. Det betyder egentligen bara att jag har lite större mellanrum mellan arbetsuppgifterna. Som chef ligger man alltid i bakjour ifall det skulle hända något, och det gör det också. Därför tror jag att många vill komma så långt ifrån jobbet och vardagen som möjligt. Svårt att bli nådd på Maldiverna eller Svalbard. Om inte anat så känns det så.

Snart kommer jag att avsluta mitt nuvarande jobb, sedan ska jag ha riktig, själslig, semester. Kanske blir jag uttråkad snabbare än jag tror, eller så kanske jag börjar med mete igen. Mete kräver en riktig semester. Annars kan man inte till fullo njuta av vattnet, naturen och fisken som kanske nappar. Gör den inte det spelar det ingen roll. Man har ju semester...Bildens hemsida


1 kommentar:

Jessica, grannen sa...

Här i backen ska du nog slippa få långtråkigt tror jag! Vi har ju flertalet museum att bekanta sig med. O du kan ju alltid göra en stooor damm med fiskar o brygga o allt ;)