måndag 12 augusti 2013

Vad gör flugor egentligen? ...

Svårförstådd gynnare...

Så här års passar det bra att studera flugor. Man behöver liksom inte springa efter dem för att få något att studera, de är nästan störigt nära en hela tiden. De senaste dagarna har jag försökt förstå vad de egentligen sysslar med. Min grundtanke om flugor är att de letar efter saker som luktar illa för att äta, och saker som är döda för att lägga ägg, och ungefär i den ordningen.

Så enkelt är det dock inte. De verkar mera flyga runt som ett gäng understimulerade tonåringar för att se var de kan störa som mest. Inte kan de sitta stilla heller. De hoppar runt, flyger och springer i ett flöde som kan göra den bäste yr. Inte verkar de dras till det som luktar mest illa heller. De tar hellre en nyduschad 44-åring än resterna av maten som står i vasken.

Alltså faller alla teser jag har om flugor efter den här studien. Det närmaste en slutsats jag kan dra är följande: "Flugor är inte insekter, de är en prövning för tålamodet..."
2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Frustrerade, eftersom man kan vara (helt) säker på att det inte är det minsta förvirrat. Till skillnad från en annan djurart ..

Jessica, grannen sa...

Enda "nyttan" Hannes lärt sig göra riktigt bra än så länge, döda flugor!