onsdag 28 augusti 2013

Kropp och trädgård...

Före i "moraset"...

Så här var det: Idag var jag ledig från mitt nya jobb vilket skulle innebära ett morgonpass på det lokala gymet. På morgontelevisionen så de att detta kunde vara en av de sista sommardagarna, sedan skulle det bli kallare. Det avgjorde saken. Den där stentrappan, som jag funderat på länge, nere i våra mindre odlade delar av trädgården skulle bli tillverkad idag. Eftersom den kräver en del rejäla lyft så fick detta också bli dagens träning.

Otroligt spännande att arbeta med sten. Man kan inte lägga dem hur man vill, man måste anpassa sig efter deras storlek och form. Så bara för att man fått stenen till rätt plats, så är det mycket arbete att vända och vrida på den till sen ligger på rätt sätt. Det ger en otrolig respekt för alla de tusentals mil av stengärdsgårdar som våra förfäder byggt.

Efter i "moraset". Nu saknas bara resten av gången och kanske några ormbunkar...

Det tog ett litet tag men det blev ungefär som jag tänkt mig. Så minst lika svettig som efter ett träningspass, men mycket mera nöjd, blev jag klar med min stentrappa. Har jag tur kanske frugan också gillar den.

På tal om min fru förresten. Numera har jag märkt att jag går under två benämningar i samhället: Kalsongmannen (norr om Solhäll) och "Han som är gift med Fröken Grön" (söder om Solhäll). Jo, ibland kallas jag för "Onkel Slägga" med men det epitetet har inte riktigt fått fotfäste. Lär bli ännu svårare nu när alla mina släggor har blivit stöd för pionerna vid ladan.

Så gick ännu en dag i Broby. I morgon ska jag till jobbet igen...

3 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Och Fröken Grön är en lycklig fru, som har en man som gör fina saker i trädgården! =D

Jessica, grannen sa...

Även någon norr om solhäll tycker att kallsippmannen har gjort ett väääldigt bra jobb! Nästan som om onkel slägga varit i farten...

Onkel Olof sa...

Men bara nästan, Jessica ...