torsdag 24 mars 2011

Den nya mytologin- Vampyrer

Maskeraden fortsätter. Vampyrerna är där ute, eller mitt ibland oss...

Finns det något mer modernt än att vara en vampyr? Har varit på modet nu sedan rollspelet "Vampire the Masquerade" släpptes för ca 20 år sedan. Innan dess var bara vampyrer onda och döda människor, med rötter i Transylvanien som måste dödas med en träpinne. Sedan är det hur coolt som helst att vara en blek, tanig nattvarelse med snyggt utseende som slåss mot varulvar och andra vampyrer.

Men de riktiga vampyrerna är absolut inte coola, och behöver inte als vara snygga och finlemmade. Moderna vampyrer suger dessutom inte blod, dom själ energi. När en vampyr kommer in i ett rum blir kaffekalaset tyst och alla får en krypande känsla i kroppen. Man känner sig håglös och uttråkad. Man kan liksom inte ta på varför man  känner att energinivån minskar.

När ni nu vet vad jag menar med en vampyr, så har ni säkert upplevt dem ett antal gånger. Innan ni sliter fram en träpåle ur garaget ska ni tänka på att de flesta vampyrer inte själ energi medvetet, och har ingen aning om att de är vampyrer. Bästa sättet att besegra en vampyr är att tänka att man är en gås någon försöker hälla vatten på. Då kan inte vampyren ta din energi, den blir vansinnig och går ut och man har överlevt ännu en fikapaus eller möte...

Inga kommentarer: