torsdag 16 oktober 2014

Temperaturkriget...

I endräkt...

Vi är överens om det mesta hemma utom möjligen en sak; nämligen inomhustemperaturen. När jag larvar runt barfota med t-shirt på ligger min fru under en filt och fryser. Jag tycker att värme över 20 grader är "onödigt" och kräver att man öppnar ett fönster för att man ska kunna sova. Ja, ni förstår nog problematiken.

Just nu fungerar inte vår värmepanna riktigt. Den tjuter att något är fel och det blir så hett inne att till och med min fru tycker det är varmt. Och tycker hon att det är varmt tycker jag att det är hett som i röven på en eldare (lokalt uttryck). Vi var alltså överens om att stänga av pannan, en seger bara det.

Och idag när vi kom hem från jobbet var det så klart rätt kyligt i hustes alla vrår, och därmed var vi överens om att vi kanske skulle elda i eldstaden. Därmed var seger nummer två bärgad. Det blir rejält varmt när vi eldar och då brukar jag inte vara så förtjust och arbetar aktivt emot.

Så med familjen för  första gången överens i den här heta frågan kan man undra om vi egentligen vill ha värmepannan fixad. En fråga som lär få sitt svar när man vill ta en varm dusch nästa gång...

1 kommentar:

Anonym sa...

Eller när vattenledningarna fryser.

Helén
Dalarna