fredag 10 oktober 2014

I Mellanöstern...

Nu även i Göinge...

Vi bor någonstans på vägen mellan flyktingslussen och centrala Broby. Det betyder att många av flyktingarna som bor där frekvent promenerar förbi vårt hus. På det hela taget rätt trevligt, då de flesta av dem hälsar glatt så fort de ser en.

I veckan fick jag veta att gatan här utanför lite skämtsamt kallas för Gazaremsan. Lite kul kan man tycka, både för att det är lite fyndigt och till viss del för att de flesta som kommit hit inte är från Palestina och ännu mindre från Gaza. De palestinier som jag känner som kommit hit är de som bott i Syrien och flytt från kriget där, inte från konflikten med Israel.

Humor är ett bra sätt för människor att bearbeta saker som är nya, oroande eller konstiga och görs det med hjärta är det nästan alltid okej. Men när man sedan betänker vilket stöd ett visst parti har här trakten blir man inte så säker på om det där hjärtat finns med i skämtet.

Just idag väljer jag att tro att det finns ett hjärta. Det måste man alltid tro på, precis som man måste tro på människan...Inga kommentarer: