måndag 17 februari 2014

Mys-vab...


Här kanske förklaringen finns...

Efter att ha läst det här har jag ett nytt ord som smakar beskt på tungan, nämligen "mys-vab". Jenny Strömstedt är klockren på många punkter och får en att tänka i många banor. I dessa tider när politikerna tävlar om hur man ska bekosta vård och skola, så känns det lite surt att folk utnyttjar en av sveriges största förmåner, föräldraförsäkringen, till att vara hemma även när barnen egentligen inte är sjuka.

Missförstå mig inte, jag tycker verkligen att det är bra med vab och jag vill verkligen att föräldrar ska vara med sina barn, men risken är när man utnyttjar systemet så kommer någon förr eller senare att dra in det för alla; även för dem som utnyttjar det på rätt sätt. Kollektiv bestraffning kallas det tydligen.

Men idag är jag ganska säker på min sak: Jag vill inte betala skatt för att bekosta mys-vab. Det låter som ett sätt att sätta barnet i centrum, men då ligger inte centrum i mitten utan egoistiskt i periferin.

Men vad vet jag? Jag har ju inte tagit en enda vab-dag i hela mitt liv…

3 kommentarer:

ERIC SECHER sa...


Hörde du henne i P1 i e.m ? Kluven kan man säga, verkade mest förbanna sin egen plikt-trogenhet.

Galdarbjelke sa...

MYS-VAB-dagar har jag fan inte råd att ta ut! -Vad är det för jävla trams?
Här försöker man som förälder hålla alla regler med förskola och skola. En feberfri dag hemma innan barnet skall åter till verksamheten rekomenderas och i vissa fall anses vara legio. Då finns det inget utrymme för mys-VAB-dagar kvar.
Vet inte vad det är för människor som Jenny Strömstedt har i sin umgängeskrets, men dom tycks ju ha en mycket bra ekonomi och en väldigt tråkig inställning till ansvar.

Onkel Olof sa...

Tror, som du G, att de flesta sköter det alldeles utmärkt. Problemet är om ett fåtal utnyttjar en förmån som kan påverka andra.

Mycket pengar och lite ansvar skapar nog lätt en allmänt taskig inställning det det kollektiva ansvaret...