söndag 16 oktober 2011

Ödmjukhet och stort ego…

Man får jobba på sitt ödmjuka ego...

Har en teori som låter "Det krävs ett stort ego för att göra sig av med det". Vad jag menar med det är att gott självförtroende och god självkänsla gör det lättare att vara ödmjuk inför tillvaron.

Tittar just nu på programmet "Outsiders" där man bland annat får möta en man som föddes till kvinna. När han äntligen bestämde sig för att bli en man, även fysiskt, så hände något med honom. Han fann sin identitet och jobbar hela tiden på att utveckla den. Det ser verkligen ut som om hans ödmjukhet ökar i samma takt som egot, och han bjuder verkligen på sig själv.

Kanske kan den här teorin appliceras på andra egenskaper. Kanske krävs det girighet för att minska konsumtionen? Eller krävs det enorm feghet för att våga ta steget?

2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Med mitt stora ego så associerar FÖRST till min egen lilla ZERO-slogan; om att vi bara uppskattar SKILLNADER, och därför lika gärna kan gå fram och tillbaks mellan 0 och 1, istället 1+1+1+1 …
DÄREFTER på din (geniala) behovs - problemtrappa; den som har det förspänt är också den som har förutsättningar att ställa upp för andra ..

Onkel Olof sa...

Då blir det inte längre "Den starkes rätt" utan "Den starkes ansvar", och vissa kanske skulle säga "Den starkes skyldighet".

Jag tror den starke är den som kan välja att vara svag, och vågar vara liten.