lördag 27 augusti 2011

Bland besökare och barnvagnar...

Ett psykologiskt fenomen...

Har precis kommit hem från Malmö och Malmöfestivalen. Det märks att jag flyttat ifrån staden och ut på mer ödsliga nejder. Såg, bland annat, The Arks sista spelning i staden. En sak slog mig om mig själv, så taoist och buddhist jag är, att jag irriterar mig på vissa fenomen på en festival.

När jag armbågat mig fram till en kycklingfilé, lite festivalgodis och Stortorget, märkte jag att jag började bli väldigt irriterad. Å ena sidan kunde jag inte förstå varför folk envisas med att ta med stora barnvagnar in i folkhavet, å andra sidan fattar jag inte varför samma folkhav inte visar mer respekt för rörelsehindrade i rullstol. Två sidor av samma problem, med olika förståelse.

Stod ett tag och önskade att de de rörelsehindrade skulle köra över barnvagnarna, vilket på sätt och vis hade varit tragiskt, om än lite komiskt.

Det är nog bäst jag stannar på landet...

4 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Nej , det tycker jag inte du ska göra. Hellre stå där i vimlet och kaoset och behålla lugnet :-) Leva som man lär, eller hur var det nu ..?

Onkel Olof sa...

So taoist skulle man se helheten, accepterat den, skrattat åt spektaklet och vandrat vidare.
Som Zen-buddhist skulle jag snabbt och utan tvekan flyttat alla människor som stod i vägen för de rörelsehindrade, bugat och glömt bort alltihop.

Nu höll jag mig lugn, tog en funderar och bloggade om eländet med att vara det man vill vara. Vilket som är bäst är väl en personlig aspekt....

ERIC SECHER sa...

Taoist ena dagen, Zen-buddhist nästa ?
Lika fyndigt som särboskap ...

Onkel Olof sa...

Man använder givetvis den religion som passar bäst i rådande "nu".

Röde Orm blev ju kristen för att det gav mer tur inte för att Jesus budskap på något sätt skulle vara bättre än Tors. Människor och dess religion har alltid styrts av en viss praktisk aspekt :)