torsdag 3 november 2016

Veligt...

Följetong...

Ja ha. Då var tydligen inte resultatet i Storbritanniens folkomröstning helt lagligt. Det behövs också att parlamentet tar ett beslut, vilket tydligen inte är så säkert som det borde vara eftersom de flesta i parlamentet är för att stanna kvar i EU.

Så här kan det bli om man inte gör hemarbetet ordentligt. Givetvis hade man kunnat förutse det här om man inte v aritt så snabba att ta det populistiska beslutet om en omröstning.

Även om jag tycker att Storbritannien ska vara kvar, tycker jag ändå att man ska lyssna på folket. En formsak med parlamentet med andra ord. Men med tanke på hur politiker lyckas röra till det mesta just nu så kan man inte vara säker.

Bättre att fokusera på handelsavtalet med USA istället...2 kommentarer:

mitt i verkligheten sa...

Eller att försöka tänka att man inte är orolig för att det ska bli Mr Trump och inte Mrs Clinton som tar hem valsegern. Det förra känns oroväckande troligt men ack så absolut inte önskvärt.
Man andas in och tänker att demokrati är inte lätt.

Stefan T sa...

Visst, det är säkrast för de styrande att följa resultatet av en folkomröstning. Emellertid tolkar de det främst som att "begränsa invandringen från EU till varje pris", och inte i första hand som att lämna EU, vilket var det enda väljarna kunde säga med sin röst. Förhoppningsvis kommer EU-positiva House of Lords göra sitt bästa för att dra frågan i långbänk.