lördag 2 juli 2016

Märkliga ting...

Den där kolbiten...

Man kan ju fråga sig hur många gånger politiken kan göra konstiga vändningar. Tror folket i England verkligen ställer sig den frågan just nu. Man undrar om EU håller på att falla sönder inifrån, men kanske ska man fråga sig om det är det politiska systemet som långsamt faller sönder inifrån.

Idag har vi fått veta att regeringen beslutat att sälja brunkolet i Tyskland. Det har också beslutats om en ny skatt på solenergi. Kan man ta det på allvar? Borde inte vissa i MP ställa sig i skämshörnan? Tydligen inte. Regeringsmakten är viktigare än .... (fyll i själv).

Helt plötsligt blir den här möbeln med en mexikan i intarsia helt vettig. För några år sedan skulle jag tyckt den var galen. Men allting är relativt...
1 kommentar:

ERIC SECHER sa...


Bra uttryck, faller sönder inifrån. Bäst så ?

Regeringen håller sig med vackra ord som man gärna lever upp till, förutsatt det inget kostar ? Om flyktingar, om miljön .. Visst, (som vi diskuterat tidigare) i politiken måste man kunna kompromissa, men vem och vad kompromissar man med här ? Det talas om att vi skattebetalare inte ska få ta smällen. Men tänk om det är så att vi är mer långsiktiga och miljömedvetna än så, och faktiskt är beredda att "ta smällen" ? Ibland kan man önska att vi hade som Schweiz, folkomröstade lite oftare.