lördag 18 januari 2014

Prylar ut kärlek in...


Om människor…

Fick rådet av Heléne att se filmen "Prylar ut kärlek in". En finsk film om en kille som lägger alla sina saker i ett förråd sedan får han ta ut en sak varje dag under ett års tid bara för att se vad han egentligen behöver men också försöka förstå hur- och varför han köper saker för att vara lycklig. Under hela filmen får man också följa hans kontakt och diskussioner med sin mormor som har har ett särskilt förhållande till.

Redan tidigt i filmen upptäcker han hur lite prylar han egentligen behöver. Efter 100 dagar börjar "lyxprylarna" att komma tillbaka och just där kan man säga att filmen mer handlar om människor och relationer än om vårt beroende av prylar. Ja, faktiskt handlar filmen väldigt lite om prylar som jag trodde att den skulle, utan mer om att vara människa. Porträttet av hans mormor, som under filmen faller illa och senare placeras på äldreboende, är varmt och starkt men även andra relationer som presenteras känns väldigt nära och äkta.

"Prylar ut kärlek in" är en film som handlar om att vara människa och lyckas mer än väl med det. På de 52 minuter som filmen varar får man ett helt liv av tankar.

Har du inte sett den kan du se den på länken nedan och tack Heléne för tipset" ...Se filmen här1 kommentar:

ERIC SECHER sa...


Såg den också. Håller med dig helt och hållet.
Mormodern är helt underbar. Inte bara klok, förstås, utan hennes sätt att prata med barnbarnet gjorde mig nästan tårögd. Uppvisning i respekt.