söndag 13 oktober 2013

Väckelse...

Visset...

Läste på Birger Schlaugs blogg idag om den nya samhällsklassen, "Prekariatet". Inget nytt egentligen, men kanske lite i skymundan i den dagliga debatten. Den gamla arbetarklassen finns ju egentligen inte längre. Något som de flesta insett utom socialdemokraterna, som numera är mer borgerliga än de borgerliga men tror att de är socialistiska.

Detta är inte så viktigt egentligen, mest förvirrande. Det som är det påtagliga är väl att tiderna håller på att förändras. De gamla ideologierna och religionerna börjar bli omoderna. Många ser annat i livet än det som plikt-och-duktighets-generationen försökte banka in i skallarna på oss genom dåligt samvete. Tjäna mycket pengar, gör karriär och stick inte ut för mycket. Det lustiga med detta är att många av dessa stod på barrikaderna på 60-talet och önskade fri sex, mindre krig och revolution mot borgerligheten. Sedan blev de konsumentborgare själva när de började tjäna pengar. Mänskligt.

Själv tror jag världen är redo för en nyväckelse. En ny religion eller ideologi som kan samla de förvirrade och sekulariserade massorna. Ungdomen idag har andra värderingar och ideal. De behöver äga sin egen framtid. När man lyssnar på debatten idag finns det massor av plats för dem och deras nytänkande.

Positivt nog tror jag inte de vill ha den platsen. Den är lika förlegad som mycket annat i samhället...

Inga kommentarer: