fredag 18 oktober 2013

Relationsmatematik...

Kräver gemensam förståelse...

Roligt det där med att stapla in saker på små ytor. Det är alltid en i en grupp som ansvarar och gör det. Den personen som är bäst på det får alltid detta i uppdrag. Här kan man inte diskutera och fundera tillsammans. En gör det bäst ensam. Alla andra kan hjälpa till och bära, även den som ska packa, men bara en kan "lösa pusslet". Lite som i brännboll. Den som är bäst på att ta lyra ska inte vara ute på plan han/hon ska vara brännare. I alla fall om man vill att laget ska fungera så bra som möjligt.

Märk också att hela detta resonemang är så jämlikt det kan bli. Den som passar bäst gör det. Kön, ålder, kultur eller utbildning har ingen betydelse. Platsen kan heller inte kvoteras eller sökas.

Jag tror mycket fungerade så här för länge sedan när överlevnad var det viktigaste. Den som passade för uppgiften gjorde den. När vi fick lite tid över för och jämföra oss med varandra blev det en annan femma. Då blev vissa uppgifter finare än andra.

Idag har vi tömt trädgården på alla möbler, statyer och annat som måste tas in för vintern. Allt fick plats även i år. Vi har också hunnit städa hela huset grundligt.

Detta var en av dagarna när relationsmatematiken fungerande med andra ord...

Kaos före ordning...
Inga kommentarer: