söndag 27 oktober 2013

Klimatkläder...

Skön känsla genom årtiondena...

I tisdags var jag ute i skogen hela dagen. Det var fint väder, men för säkerhetsskull hade jag klätt mig väl i lager-på-lager-principen. I Skåne är det inte kylan som är det största problemet utan blåsten. Bättre att ha en rejäl vindrock än en massa yllekläder under.

När jag köper kläder för utomhusvistelse brukar jag inte snåla, vilket i långa loppet faktiskt gör kläderna billigare. Bra saker kostar och håller. Favoritmärket är fortfarande Fjällräven, även om det finns många likvärdiga märken. Men för mig symboliserar det märket inte bara slitstarka kläder, utan i många avseenden hela mitt naturintresse.

Så då stod man där i skogen i kängor från -88, underställ från -94, Anorak från -00, en mycket ny fleacetröja från -09 och ett par byxor som jag tog ur plasten -11 och allt kändes perfekt. Det fina är att jag antagligen kommer att ha samma kläder om 5-10 år.

Roligt i sammanhanget är att mitt favoritmärke just nu är lite inne. Nu är det därmed en period när man  är modern till på köpet. DET händer bara vart 20:e år eller så. Däremellan är man lika mossig som de stenar jag gillar att fotografera, men det kan man leva med.

Moden kommer och går, bra kläder består...


2 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Håller helt med dig angående utekläder. De kan man kosta på en slant. Jag och maken kören sen många år tillbaka med Fjällräven och är mycket nöjda! Trevlig blogg du har förresten!

Onkel Olof sa...

Tack! :)