onsdag 16 maj 2012

Tao, ledarskap och matlagning...

Ledarskap i all sin prakt...

Nästa uppgift på min utbildning känns riktigt inspirerande. Detta betyder att den antagligen bara bekräftar mig, och därför inte är särskilt lärorik. Vi har fått i uppgift att plocka fram en bok om ledarskap, som vi gillar och berätta varför vi valt just den boken.

För mig var valet enkelt. Det blev Tao Te Ching, så klart. Använder den redan i min chefsroll. Många tänker nog inte på hur mycket den faktiskt handlar om att styra och ställa. "Man ska leda ett land som man steker en liten fisk", är ett ganska känt uttryck. Den ska inte vändas för ofta.

Man ska alltså inte ändra riktning i en verksamhet för ofta. Det är nog många som önskar lite både lite mer Tao och Ching på sitt jobb. Te kan man ta på kafferasten...

1 kommentar:

ERIC SECHER sa...

Blir varm inombords, när någon refererar till det lilla märkvärdiga verket, om Tao och Te.