lördag 3 oktober 2015

Kjell Bergqvist

Befriande rakt på...

Började morgonen med frukost och Nyhetsmorgon i TV4. En skön start på en dag som vigts till att ta igen sig efter en häktisk period. En av gästerna var den minst sagt frispråkige Kjell Bergqvist. Mycket kan sägas om den mannen, men ingen kan ifrågasätta hans stora hjärta och hans engagemang för andra människor.

Han har ju fått uppmärksamhet för att han var rätt frispråkig på galan för flyktingar i veckan. Med sin något otvättade vokabulär tyckte han att regeringen lika gärna kan komma ner och pissa på flyktingarna. Kanske inte den mest rumsrena formulering, men det fungerar. För medan många människor i det här landet sliter i sitt anletes svett för att hjälpa alla flyktingar som kommer, väljer Stefan Löfven att hålla tal med rockstjärnor i New York. Man kan förstå frustrationen, även om Löfvens resa till viss del var för att få hjälp.

Vilket som. Det var befriande att lyssna på något som nästan brutalt berättar om hur det är och hur han skäms för hur vi behandlar dem som kommit hit från krig och elände. Jag rekommenderar er att titta på inslaget. Det finns på länk nedan.

Detr finns hopp, även om det ibland förs fram med ett språk som skulle få vilken svärmor som helst att rysa...

Se intervjun här
1 kommentar:

ERIC SECHER sa...

Håller med, rövspark som funkar.