fredag 2 januari 2015

Så var det 2015...

Salladsvägen...

Nyår är lite som at fylla år. Över en natt är man ett år äldre och ett "nytt liv" ska tydligen börja. En ny tid av högre ideal, bättre kost och en massa projekt man vill slutföra eller påbörja. Men egentligen är det ju faktiskt så att livet bara fortsätter som vanligt. Ja, just nu längtar man efter mat utan för mycket salt, fett eller socker och musklerna behöver väckas upp. Så dessa dagar på året är promenaderna extra sköna och det en sallad smakar lite extra gott.

Gillar idén med nyårslöften, men ofta faller de på att man glömmer bort dem mer än att man inte genomför det man lovade. Ofta har man ju genomfört dem redan till sommaren, så när man sedan sitter på nyårsafton och ska summera så minns man liksom inte vad det var man lovade för ett år sedan.

Därför blir årets löfte mer av en riktlinje, istället för något jag ska göra eller uppnå. Så får man utvärdera längs med vägen liksom. Känns som ett bättre sätt att tackla problemet på.

Så då står vi här igen, på årets startlinje. För så gillar vi att se på det. Enligt taoismen är inte "före" och "efter" motsatser utan bara något som följer på varandra. Så är det egentligen med åren och tiden med. Idag följer på igår och kommer före i morgon. Å så är det med det.

Nu flyter vi på...

Inga kommentarer: