söndag 14 september 2014

Den demokratiska plikten...

Man kan ju undra vilka de skyldiga är…

Då har man gjort sin demokratiska plikt och varit och röstat. Det blevinte så svårt att välja när allt kom till kritan. Valde att följa min ideologiska övertygelse, och den politik som jag tycker är mest solid. Så nu börjar en spännande valvaka.

På vägen till vallokalen tog jag bilden ovan. Någon har sparkat ner alla skyltarna utom socialdemokraternas. Kanske ett tecken i tiden…

7 kommentarer:

ERIC SECHER sa...


" Valde att följa min ideologiska övertygelse, och den politik som jag tycker är mest solid "

Får vi inte mer ?
Mp ?

Onkel Olof sa...

Vet du Eric.
Idag vaknade jag upp i en kommun där 26,1% röstat på SD i rikstagsvalet och knappt 20% i kommunalvalet. Alltså mer än var fjärde granne jag har sympatiserar med dem.

Det fick mig att inse att det nog var indikationen att det är dags att engagera sig politiskt, att visa att det finns möjligheter där folk upplever en osäkerhet, missnöje och kanske rädsla.

Då låter det kanske naturligt att välja något vänsterparti, men tyvärr tycker jag inte de visar förståelse för hur människor faktiskt tänker, och därmed inte kan bemöta den missnöjda massan på rätt sätt i dessa frågor. Det finns andra alternativ...

När jag gått med, ska jag berätta i vad...

ERIC SECHER sa...


Spännande !
Finns det något parti som visat förståelse för hur SD/SD-väljare tänker ??

ERIC SECHER sa...


Vid närmare eftertanke ovanligt det du säger, det där med förståelse för hur andra tänker som utgångspunkt. Det är ju betydligt vanligare att man utgår från sin egen idé/vision och sen, mer eller mindre, är så oförstående som möjligt för hur andra tänker.
Gillar verkligen. Har många gånger, utan framgång, försökt få antirasister och klimat-engagerade att intressera sig mer för hur motståndaren tänker. Det brukar uppfattas som man sviker idealen och är illojal.

ERIC SECHER sa...


( "Varning för invandring", 22 inlägg som ligger samlade på min startsida, var ett försök att förstå hur andra tänker. Roland var mäkta upprörd .. )

ERIC SECHER sa...


Här hade du en fin sammanfattning i kommentarsfältet:
http://ericsecher.blogspot.se/2011/08/flockdjur.html

Onkel Olof sa...

Du glömmer nog att jag i grunden är pedagog. En "arbetsskada" att försöka förstå hur människor tänker för att bättre kunna lära dem. En lärare som utgår ifrån sig själv har svårt att få bra resultat...