måndag 11 augusti 2014

Husligt och närgott...

Så nära det går…

Dagens middag bestod av tomater och gräslök från vår trädgård, kantareller från skogen och ägg från en gård i närheten. Allt tillrett och lagt på ett bröd bakat för dagen i affären. Bra råvaror gör god mat och närodlat gör det bara bättre. Inte bara för smaklökarna och magen utan för miljön med.

Hann också förvälla och frysa in årets skörd av brytbönor idag. Frysboxen börjar bli en lokal stolthet. Känns bra och väldigt gott; närgott…


Å rätt vackert…



2 kommentarer:

Anonym sa...

Om tiden finnes kan du ju optimera detta ett steg till - genom att baka brödet. Eget bröd blir ju i princip alltid någon slags "slow food" - det finns liksom inga genvägar förbi jäsningsprocessen. Därmed blir ju bakningen så att säga en lektion i tålamod.

Onkel Olof sa...

Väntar på en miljövänligare spis som ska komma under veckan.
Vår gamla Ankarström gick delvis sönder.

Sen finns det inga ursäkter för att inte baka brödet själv också...