fredag 4 april 2014

Plastberget...

Det lilla berget…

Hemma är vi ganska bra på att källsortera. Mest min fru faktiskt. Känns positivt att göra detta och det känns ännu bättre att samhället är bra på att ta hand om- och återanvända de flesta sopor idag. Att det tar stor plats i hemmet får man bara leva med.

Något som jag funderat lite kring är den enorma mängden med plastembalage och plastförpackningar även ett litet hushåll producerar. Shampoflaskor, plastpåsar, brödpåsar och en massa annat. Detta är som sagt inget jätteproblem, men det känns som om det finns många uppfinningar som väntar på att bli gjorda i denna fråga.

Tyvärr sätter hygienkraven hinder för de där påfyllningsbara mjölkflaskorna, men ibland drömmer man lite romantiskt om att gå ner till närbutiken och fylla på sitt dagliga behov av vissa produkter som mjölk, och grädde. Det finns säkert en massa smarta lösningar att göra.

Om inte annat får man väl bli bättre på att driva frågan om närproducerade varor. Ska följa detta i kommande valdebatt. Kanske ska det bli en katalysatorfråga. Ja, så får det bli...Det stora berget…1 kommentar:

ERIC SECHER sa...


Följer dig i spåren ..