Från årets skörd...
Jodå, det blev äppelmos till slut. Hela eftermiddagen har jag kokat och passerat våra egna äpplen. Det blev riktigt bra till slut och årsförbrukningen är mer än räddad. Jag gjorde två omgångar. En osötad version och en lättsockrad med lite smak av ingefära och rosmarin. Det är gott med lite fräscha smaker i ett klassiskt utförande.
Tror inte det blir så mycket billigare att göra sin egen mos jämfört med att köpa, men man vet vad det är i och det blir en annan tillfredsställelse att ha saker frysen man gjort själv. Men kanske är ändå det bästa att man fått gjort det man talat om så länge.
Äpplena hånar inte en längre som de gjorde tidigare...
4 kommentarer:
Om han känner för att göra annat att till självhushållet, får ni mer än gärna fläderbär!
Hej Olof! Det ser gott ut! Prova gärna smaksätta den med ingefära och stjärnanis nästa gång for a real taste of the orient!
Peace! ;)
Får testa stjärnanis. Äpple och ingefära är redan en känd hit.
Skicka en kommentar