onsdag 25 september 2013

Höstlöv...


Årstidens färger...

Lite seg dag idag. Normalt är jag ledig på onsdagar, men tyvärr är jag inte helt vid mina sunda vätskor idag. Här därför hamnat under en filt på soffan, vilket känns lite surt när höstsolen lockar utanför. Men så är det bara.

Nyheterna talar mycket om romerna och skånepolisens olagliga register. Tyvärr är man inte speciellt förvånad. Vi kommer att se mycket av det här i framtiden. Kanske inte så mycket för vår etnicitet, och inte så allvarligt som registreringen av romerna,  men vi är registrerade för vilka vi är. Ni kanske inte tänkt på det, men ni är registrerade redan. Allt ni gör på nätet kollas av marknaden. Bli inte förvånad om reklamen i sidan av skärmen passar just dig. Nätet vet vad du vill ha. Anpassa dig ödmjukt.

Kanske är detta det mest moraliska som hänt västvärlden på länge. Nu måste vi ju uppföra oss eftersom allt vi gör registreras. Förr trodde man, och hotade med, att Gud såg allt. Nu vet vi att det är så.

En annan sak som hänt är att det är konferens om klimathotet i Stockholm. För femtielfte gången och antagligen med samma resultat som alla andra klimatkonferenser. De är redan registrerade på nätet, kan man säga och oddsen på resultat är nog låga på vadhållningsbolagen.

Bättre att då tala om min stora upptäckt för dagen, Eva Cassidy. Gillar att surfa runt på Youtube och titta/lyssna på musikvideos. För övrigt en konstform jag saknar lite sedan MTV blev en enda stor dokusåpa (ja, jag tillhör DEN generationen). Hittade då nedanstående klipp som kändes passande för dagen. Har ni hört den förr är den värd att höra igen:


Sedan fortsatte hösten som vanligt...

2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Måste man uppföra sig ?

Prästavångsskolan 6A sa...

Nej.
Men man måste kunna stå för det man gör.

Då spelar övervakning ingen roll...