tisdag 26 mars 2013

Oenighet ska det väl vara...

Egentligen inget nytt...

Jag måste säga att man slutar aldrig att ha roligt över media och dess något naivt korkade inställning till världen. Just nu har jag lite roligt åt mediabevakningen av Centerpartiet, men det kunde varit vilket parti som helst i vårt öppna samhälle. Vad är det då som är så roande? Inställningen till oenighet så klart. Fundamentet för en demokratis kvalité, men enligt media, jordens näst största katastrof.

Så fort ett parti, eller allians, inte visar upp endräkt i en fråga så är media där direkt och talar om katastrof, klyftor och splittring. Men har inte alla partier en inre dialog? Märkligt vore det ju annars, med tanke på att världen och samhället hela tiden förändras. Det är väl bra att olika synvinklar och förslag får komma till ytan, och att man får ha en lite hetlevrad diskussion. Hur ska man annars veta om ett förslag är bra?

Det är ju det som är det fina med själva demokratin, att ingen egentligen får som den vill och att man måste lära sig att förhandla och kompromissa. Men numera görs allt detta mycket öppnare än tidigare, vilket jag personligen tycker är bra. Nästan hälsosamt. Om bara media kunde lära sig att se det fina i det. Men det lär väl dröja ett par val till...2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Är benägen att hålla med ..

Stefan T sa...

Bra sagt.