onsdag 13 mars 2013

PLAGIAT ...


Under gårdagen hade vi besök av muraren som putsade om Solhäll sommaren 2008, och helt plötsligt ligger vi i startgroparna för att påbörja hela fyra nya renoveringsprojekt. Ska det stökas till kan det lika gärna stökas till rejält! Dessutom känns det väldigt tryggt och skönt att få lägga allt i händerna på någon som förstår sig på gamla hus, och i synnerhet vårt gamla hus.

Projekt nr 1: Att isolera "smatten" på baksidan och sätta in nytt fönster och ny ytterdörr, så att vi slipper ha minusgrader där på vintern.


Projekt nr 2: Att göra något åt trappan upp till "smatten", som i nuläget håller på att vittra sönder helt och hållet. Vi är inte alls sugna på att ha en trätrappa här, utan kommer förmodligen låta mura upp en helt ny.


Projekt nr 3: Att lägga in nytt plankgolv i hallen på baksidan (den hallen som ligger innanför "smatten"), där det gamla undergolvet tyvärr inte riktigt visade sig hålla måttet.


Projekt nr 4: Att mura/putsa upp väggarna i det gamla tankrummet i källaren, så att vi äntligen kan ställa i ordning en fräschare tvättstuga där.


En del av projekten kräver ju lite varmare väder, men förhoppningsvis kan vi påbörja något av  dem redan framåt början av april. Hurra vad bra!

(Kan Tage Danielsson så kan Onkel Olof)
Vissa delar av inlägget kommer från Fröken Grön

4 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Ditt bästa inlägg på länge, måste jag säga! ;-)

Jessica, grannen sa...

Vissa delar... Hmm ja allt är ju relativt och det ena behöver ju inte utesluta det andra ;) eller vad är det du brukar säga?

Onkel Olof sa...

En god idé är alltid en god idé :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.