onsdag 7 november 2012

Lite kul måste det få vara...


Höll inte ändå...

Då var det äntligen klart då; det amerikanska presidentvalet. Obama vann, vilket var nästan väntat. Tycker det är otroligt vad Sverige är demokratiskt, och då menar jag att vi nästan alltid favoriserar demokraternas kandidat. Kanske beror det på att vi inte egentligen förstår den värdegrund som republikanerna företräder. Den finns liksom inte i den svenska folksjälen, utom möjligen bland extremister, anarkister och konspirationsteoretiker, det är så vi väljer att se det i alla fall. En inte speciellt  ärlig bild.

Idag har jag annars haft utbildning i etiskt ledarskap, vilket intresserar mig mycket. Det var bra föreläsning och workshops, så även den där Onkel Olof med delaktighetsbehovet fick sin del tillgodosedd.

På något sätt blev förklaringen om etik, att inte göra dumma saker i förhållande till målen. Håller inte riktigt med där, men orkar inte heller ta diskussionen en gång till. Var och en blir salig på sin övertygelse. Har man ingen övertygelse kan man ju alltid rösta om saken. Då blir saken i alla fall demokratisk, precis som i USA...


Bilden kommer ifrån:
http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=my_little_romney.html

2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Gemensamma mål ?

Onkel Olof sa...

Mål i allmänhet. Man brukar ibland säga att målen helgar medlen, men det var det inte tal om här.