lördag 3 november 2012

Den komplexa människan...

En taoist...

Många jobbar hårt i livet för att försöka hålla en linje i det de gör och tycker. Partiet man röstar på måste vara överens med det arbeta man har, ens miljöprofil och en religiösa övertygelse. Detta är ofta lite jobbigt. Någonstans i något sammanhang blir man därför en roll man tror man måste spela.

Som rektor får man många roliga kommentarer när man berättar om sina hobbys, som i mitt fall är rollspel, speldesign och att illustrera sf och fantasy. På den tiden jag spelade onlinespel på datorn var man ännu mer suspekt. Lägger man därtill att man är  övertygad taoist/buddhist och gillar att fotografera mossiga stenar, då faller man lätt utanför de flesta ramar.

Min allvisa moder sa en gång om heminredning: "Om man fyller sitt hus med saker man tycker om, så skapas det tillslut en enhet och allting passar ihop". Varför? Jo, därför att man det finns en röd tråd, och den röda tråden är du.

Det finns ett system även i det komplexa. Vi kan se det om vi slutar dela in allting i olika fack och spelar roller som inte är vi. Så våga vara komplex. Det finns en tydlighet i det, men framförallt mår man bättre av det...


2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

!
Instämmer helt i din mor.

Onkel Olof sa...

Man måste nog göra det...