onsdag 16 december 2015

Snapphanetider...

Dags igen...

Är man lite historiskt intresserad kan man få lite nygamla idéer i dessa tider. Förr, när Skåne var danskt och ibland svenskt, och det var krig mellan länderna var trakterna häromkring känt för sina snapphanar. Alltså män som valde att slåss för Danmark mot den svenske kungen. Om dessa kan sägas mycket, men det finns en annan aspekt från den tiden som man kanske ska ta i beaktande.

En av anledningarna till att de dåvarande europeiska länderna gärna såg att Skåne blev svenskt var att man inte ville att ett ensamt land skulle äga båda sidorna av Öresund. Gjorde man det kunde man kontrollera stora delar av handeln i Östersjön och tjäna grova pengar på tull.

Med tanke på hur styret i Stockholm just nu behandlar den här regionen och gärna vill stänga den där bron som Skåne är så beroende av, så kanske det är dags för oss skåningar att åter gå i allians med dansken. Sedan ser vi till att det händer som Sverige och Europa fruktar: Vi behärskar sundet och tullar byxorna av all frakt som går därigenom, särskilt den som ska till Stockholm.

Pengarna vi får därav ska såklart användas till utveckling av flyktingmottagningen.

Modernt snapphaneri kanske inte är så dumt...


3 kommentarer:

ERIC SECHER sa...


!

Galdarbjelke sa...

Vad säger C om denna något radikala idé? =)

Onkel Olof sa...

Tycker den är väldigt C :)