fredag 25 december 2015

Öresundsrevolution...

Växande...

I ett tidigare blogginlägg funderar jag kring att bli snapphane igen. Tydligen var jag inte ensam om de tankarna. Den 23:e december startades Öresundsrevolutionen på Facebook. Bara efter några timmar hade den redan 3 000 följare och idag har den gått förbi 5 000 upprörda medlemmar.

Det visar att man är sur över att regeringen inte är noggrannare i sin konsekvensanalys när man tar beslut som påverkar regioner negativt. Många känner också att media och makten är allt för Stockholmscentrerad. En ek som ska huggas ner utanför TV-huset i huvudstaden får mer uppmärksamhet i TV än 25 000 pendlades vardag.

I en tid när vi behöver ta större gemensamt ansvar för de problem vi står inför, blir hafsigt tagna beslut och svajigt ledarskap en splittrande faktor. Vi behöver inte att det "pyr i hörnen", det tjänar ingen på.

Bara att hoppas på att upprop som det här och andra kanske kan få de som styr att ta sitt förnuft till fånga och börjar tänka konstruktivt. Hoppas, som många andra, på en ljusare vår på många sätt...


2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...


Lycka till med upproret !

Onkel Olof sa...

Tack!
Det går rätt bra så här långt. Över 10 000 deltagare redan :)