söndag 15 juni 2014

Religionsparadox...

Var aldrig nöjd, men tacksam…

Finns ingen religion som riktigt får till alla de paradoxer som skapas av det som ska förklara allt. Idag gick min promenad genom kyrkogården. Stannade ett tag i minneslunden för att fundera lite och fann då en sten med texten ovan.

Först tycker man att det är en liten fin vers, men när man tänker ett steg längre så slås man av att det är ganska hemskt egentligen. För det är lite så här: Livet är kort och ganska vedervärdigt. Ännu mer vedervärdigt blir det om man inte tror på Gud. MEN när du dör då ska du få din belöning, då fixar sig allt och du ska bli lycklig. Hur? Jo, genom att få evigt liv. En evig bedrövelse med andra ord. Låter  sammanhanget som något annat än en belöning.

Inom buddhismen vet man att livstörsten ger dukkha, därför vill man inte återfödas. Låter lite mer logiskt, men bara lite…




1 kommentar:

Angelika sa...

Interesting article. A book entitled "Religionsparadox" has been published recently in Germany. It is about the fact, that the more secular countries are more peaceful than most of the highly religious countries.

Maybe interesting for you!

Angelika