fredag 21 mars 2014

SVT i tiden...

Hiba, en av flera…

Idag är det ju FNs dag mot rasism. Mitt pris till den eller de som bör lyftas idag går till SVT. Jag tror på att ett arbete mot våra fördomar kräver förebilder och möten. De är ofta inte de som bor närmast de invandrartäta områdena som är mest misstänksamma, utan de som inte har vänner, kollegor eller grannar från andra länder och kulturer.

Just därför har medierna ett enormt ansvar att visa att vi är ett mångkulturellt samhälle. För ungefär 20% av alla svenskar har ju invandrarbakgrund. Får vi gå tillbaka i familjeträden mer än 3 generationer blir siffran ännu högre.

Jag har upptäckt att SVT hela tiden har utökat andelen medarbetare med invandrarbakgrund. Ännu mer positivt i sammanhanget är att man numera ser TV-arbetare som inte talar "rikssvenska" utan har en tydlig accent. En enormt viktig symbol för ett land som fortfarande har svårt att se kompetens på grund av brytning.

Jag har alltid trott på symbolers värde och att det ofta är det lilla tysta arbetet som ger bäst effekt mot målet. SVT är ett bra exempel på tyst ansvarstagande för det mångkulturella samhället. Väl värt att betala licens för…


1 kommentar:

ERIC SECHER sa...


Kan inte annat än hålla med, så klart :)