lördag 28 december 2013

20 år i kunskapens korridorer...

En dag i ett arbetsliv…

Det är nu 20 år sedan jag tog min lärarexamen och började min resa i det svenska skolsystemet. Det har varit en mycket händelserik tid med ett flertal regeringar, läroplaner och betygssystem. Jag har haft förmånen att få arbeta i alla årskurser från förskoleklass till årskurs 6. Mitt arbete har också gett möjligheten att träffa en massa spännande människor, få ta del av den ena metodiken efter den andra men också getts möjligheten att få resa till andra länder.

Under min tid i skolan har jag inte bara varit lärare utan också rektor, projektledare och ansvarig för modersmålsundervisning. Kort sagt: jag har testat det mesta man kan göra i skolvärden och givetvis har jag många idéer och funderingar kring den värld i vilken jag verkat i halva mitt liv. Jag har dock medveten undvikit att blogga om mitt arbete eftersom jag försöker dela på mitt offentliga- och mitt privata jag då det är många som inte kan se den skillnaden.

Nu känns det ändå relevant att sammanfatta mina tankar om detta ämne som så många verkar kunna allt om, men ändå ingen tycks fatta. För faktum är skolan är i mångt och mycket samhällets "stora förvirring". En förvirring som borde redas ut på riktigt.

Därför blir detta dagen då jag börjar min sammanfattning…

3 kommentarer:

ERIC SECHER sa...


Kan inte bli annat än nyfiken :)

Stefan T sa...

Dagen till ära! Är det tänkt att bli en bok?

Onkel Olof sa...

Hade tänkt att skriva ett lite längre blogginlägg, Stefan, men kom på att det skulle nog blir för tungt så det blir nog en serie blogginlägg.

Det ena behöver iofs inte utesluta det andra...