fredag 28 juni 2013

Nina och Fredrik...

Väcker fina minen...

Minns ni den danska sånggruppen Nina och Fredrik? Det gör jag. Lyssnade mycket på dem när jag var liten och oroväckande många låtar kan jag fortfarande sjunga med i, Låten ovan är en av mina favoriter och på något sätt passar den att spela de första dagarna på sin semester.

Jag har upptäckt en viss ensamhet i min inprogrammerade sångskatt. Jag kan en massa gamla låtar som nästan ingen i min generation känner till. Jag kan sjunga många av dem med. Ska villigen erkänna att jag rönt viss uppmärksamhet på en och annan fest när jag dragit av alla verserna på Alice Babs gamla dänga "Lille prins Sol", så någon nytta av detta onödiga vetande har jag ju haft.

Men Nina och Fredrik har en speciell plats i mitt kulturhjärta, så är det någon som delar den här passionen så kan ni ju höra av er. Vi kan ju alltid skapa Vi-få-som-minns-och-gillar-Ninna-och-Fredrik-klubben. Tror dock inte vi blir så många...


9 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Jag vill hävda att just "Lille Prins Sol" är anledningen till att du är gift... ;-)

ERIC SECHER sa...

Fröken,
!

Anonym sa...

Detta par kommer jag mycket väl ihåg. Så mjuka och härliga röster. Var finns de nu??? Har ej hört dem på många, många år. Hälsningar från Eva L. i Blekinge.

Onkel Olof sa...

Tyvärr dog väl Frederik för ett par år sedan. Då var de med lite i media, annars har det varit väldigt tyst i många år.

Anonym sa...

Ja du, jag hittade dem på google. Tragiskt med den mannen, men hon lever tydligen. Ännu en hälsning från Eva i Blekinge.

Charli sa...

Jag vill vara med i klubben!!!!

Onkel Olof sa...

Tragiskt var ordet, Eva, det verkar som om han var med i något kriminellt nätverk och blev skjuten. Vem kunde tro det om mannen som sjöng "Sippin cider".

M en det verkar som om det i alla fall finns 3 personer som minns favoriterna N & F :)

Kenneth sa...

Ren nostalgi. Min bror och jag spelade (dragspel och gitarr) några av deras låtar i slutet av 50-talet.

Onkel Olof sa...

Ju mer jag lyssnar på dem desto mer inser jag att de faktiskt lyckades skapa ett ganska eget sound...