söndag 23 juni 2013

Hur många träd är en iPad?

Utskriven direkt...

Man diskuterar ofta att tekniken kan lösa våra miljöhot. Det borde kunna vara så, men egentligen är det bara människan som kan lösa människans miljöhot, eller egentligen de hot vi själva skapat. Paradoxalt nog verkar vi inte, med vanemänniskans rätt, vilja det.

Fick för ett bra tag sedan en iPad genom jobbet. Jag är inte överdrivet euforisk över den här tingesten men en sak är riktigt bra: man behöver inte använda papper längre. Böcker, tidningar, memon, datorlistor, publikationer och en massa annat kan man lika gärna lägga i sin "padda" istället för att skriva ut dem, läsa dem och sedan kasta dem när man är färdig. Städar just nu mitt gamla kontor på jobbet så jag vet hur mycket onödigt papper man samlar på sig.

Så tanken är alltså hur många träd skulle en iPad kunna ersätta årligen, som kan fortsätta sitt arbete med att förbruka atmosfärens koldioxid? Många, många, massor!

Men det är fortfarande bekvämt att skriva ut en kopia och en läsplatta kan inte ersätta "känslan" i en bok. Vanan övervinner klokskapen. Som vanligt...2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Håller med.

En fråga i förlängningen är varför vi har så svårt att växla in teknikens vinningar i stort ? Det är ju t.ex märkligt att vi trots all effektivisering fortfarande behöver jobba så mycket.
Om förnöjsamheten gjorde halt vid förra sekelskiftet (basbehoven tillfredsställda ?) skulle de räcka med att jobba 24 minuter/dag.
http://ericsecher.blogspot.se/2012/04/peter-kropotkin.html

Men det här att aldrig vara nöjd ligger djupt. Och förklarar också varför vi gjort sådana tekniska framsteg ??

Varför finns det inga enkla frågor, med givna svar ?

Roland Lidén sa...

Enkel fråga.
Vad ska de små hundarna göra när en
mellanstor hund som tror sig vara en
stor hund viftar på svansen när han
ser hur De Största Hundarna Gör Pengar.

Enkelt svar.
Hålla sig undan!