fredag 25 januari 2013

Tjafskommissionen...

'nuff said!

En sak slår mig, när jag följer den politiska debatten, att det finns liksom inget stopp på hur länge och hur omständlig en debatt eller fråga faktiskt får bli. Titta t ex på den ekonomiska debatten i USA. Trots krisläge och deadline, måste man fortsätta att tjafsa med varandra, bara för det politiska spelets skull. Inte helt olikt ett klassråd som ska bestämma om skoldiscot på fredag. Möjligen att ett klassråd i vissa fall är mer effektivt.

I demokratins namn måste man säga att det kanske inte är så dumt att folk snackar istället för att göra andra saker, som slå på varandra eller kriga. Men ibland går det till absurdum. Ibland önskar man att det fanns en tjafskommission. En grupp av kloka människor som hade rätten att säga: "Nu har vi pratat färdigt! Dags att ta beslut, eller så bestämmer vi", alternativt går de bara in och bestämmer.

För faktum är att i vissa frågor är tid avgörande för hur resultatet ska bli. Tänker: "Kyoto, Rio och Köpenhamn". Sedan tänker jag: "Tjafs tjafs tjafs...". Vad isbjörnarna tänker, som drabbas mest, är lite svårare att förstå.

It's desperate times. Bring in the commission...


1 kommentar:

Kat. sa...

Instämmer. I min gamla skola var klassrådet så effektivt att vi andra inte hängde med och missade discot ibland.:) Men seriösa fester (nåja) fixade vi ändå. Men USA har väl numera spelat ut sin roll som världens "festfixare"?