söndag 6 februari 2011

Hotet inifrån


Det går utför med mänskligheten. Hjälm hjälper tyvärr inte...

Det finns saker jag har mycket svårt för i vardagen Min topp lista ser ut så här ungefär:

  1. Cykelhjälm
  2. Handlingsplan
  3. Stavgång
Kanske låter som en liten udda lista, men dessa ting symboliserar, i mitt liv, när förmyndarsamhället beskyddar oss utan låta oss utvecklas. Stavgång tycker jag mest representerar töntträning frammanad av dåligt samvete, men de andra två är typiska exempel på när man invaggar folk i falsk trygghet och får dem att sluta tänka själv.

Jag brukar säga att handlingskraft är bättre än handlingsplan. För det är lite så att en plan följer man, en handlingsplan skriver man och sätter i en pärm. Inget krav finns ofta på att följa den men den ska fasen och anamma finnas som en god ursäkt för att man någon gång tänkt över saken.

När cykelhjälmen introducerades i landet såg jag det som en symbol för samhället att gå in och inte låta oss få ha lite spännande i livet. När jag var liten kunde man falla från en cykel som havererade. Det gjorde ont men det fungerade. Klart att det är bra med hjälm och man ska skydda huvudet, men låt folk få tänka ut det själv och moralisera inte som om vi är puckon allihop. 


Om inte livet gör ont hur ska vi då lära oss att överleva? Ronja balanserar vid helvetesgapet för att lära sig att inte ramla i. Men skulle hon ramla i så skulle hennes medeltidsgröna cykelhjälm inte hjälpa ändå...

Bilden tagen från följande sida:
http://www.hovberg.se/blogg/2006/06/12/

2 kommentarer:

ile sa...

Cykelhjäm är bra ju!

Inte snyggt, inte sexigt, inte funktionellt men förbenat bra! :)

Onkel Olof sa...

Tänker du på Ronjas lilla medeltidsgröna, eller? :D