tisdag 29 mars 2016

Malen morgon...

Malens offer...

Ja, då var det första arbetsdagen sedan införandet av sommartid. Det märktes på många sätt. Vägen till jobbet kantades av medtrafikanter som gjorde galna omkörningar och ännu galnare utkörningar. Tjock dimma därtill gjorde att man fick hålla stadigt i ratten.

Men det var inte det värsta. En av mina favorittröjor, en grå lammullströja av finare märke, som jag haft i garderoben, och som jag tänkt ha på mig idag, visade sig halvt uppäten av mal. Det var inte bara några småhål, hela tröjan verkade som skjuten av ett hagelgevär. I mitt förvirrade morgontillstånd var det dessutom nära att jag knallat iväg till arbetet i den. Det hade varit en syn det.

Det märkliga är att jag inte blev så arg utan mer fascinerad av att malen fortfarande lurar i hörnen. Men då detta inte var första gången kan jag meddela att den verka föredra ulltröjor i grå färgtoner. Mina bruna och gröna tröjor har klarat sig oskadda genom åren.

På tal om spännande vetande. Genom att konsultera mina kollegor idag kan jag nu meddela att fågeln jag fotograferade i Madrid är en Monk papegoja, eller Monkparakit. Då jag tror det är en mindre bra översättning, och då dess täckning ser ut som en grå tonsur, så tror jag den egentligen borde heta Munkpapegoja eller munkparakit. En art som bara finns i Amerika och i Spanien.

Å sådan var denna dag...


Munk på gren...

1 kommentar:

Stefan T sa...

Vi använder Mottlock moth box malfällor som funkar bra