måndag 25 maj 2015

Kaffesamvete...

Eller...

Så var de det där med kravodlat kaffe. Alltså, hur kan något som flygs runt hela jorden kallas miljövänligt? Är skillnaden i utsläpp gentemot ett icke-kravodlat kaffe ens mätbart?

Hamnade i en diskussion om detta häromdagen. För i sannings namn finns det många bättre alternativ om man vill leva ett naturäkta liv. Te från vinbärsblad kanske, eller den där tallbarrsdrycken, som man brukar göra på överlevnadsläger.

Men kaffe har en fredsbevarande effekt som få tallbarr har, och dessutom är den numera en stor kulturbärare. Alltså vill man nog ha sitt kaffe kvar, och då är ju det kravodlade det bästa valet.

Sen gör man ju något annat bär man handlar ekologiska varor; man visar "marknaden" att man faktiskt bryr sig. Det måste vara värt något bara det.

Mmmmmmmm, samvetskaffe...

3 kommentarer:

Galdarbjelke sa...

Har för mig att när jag sist kollade upp det så åkte faktiskt de kaffebönor som mitt favorit kaffe består av, båt. Lång färd till Svea rike men inte riktigt så farligt utsläpp som från flyget. Dricker mitt kaffe helt utan samvetskval, faktiskt. ;-)

Onkel Olof sa...

Tänka sig.
Har du kollat var sockret kommer ifrån med? :)

Galdarbjelke sa...

Sockret kommer från Danskägda Dansucker, gamla Svenska sockerbolaget och är mestadels skånska sockerbetor.. =)