tisdag 14 augusti 2012

Anden i trädet...

Hur många önskningar behövs?

I helgen var jag på Wanås slott, som ligger en liten bit utanför Knislinge. Slottet är känt för sin årliga konstutställning. Förra året gjorde Yoko Ono ett par installationer och en av dem var kvar även i år. Det är en massa äppelträd man kan hänga upp sina önskningar i. Det är lite spännande att läsa på alla lappar som folk skrivit.

När man var liten brukade man ibland fråga: "Om du fick tre önskningar, vad skulle du då önska dig?". Då kunde man önska att man var stålmannen eller ägde hela världen, för att senare önska sig tusen miljarder kronor och en musgrå limosine. Nuförtiden vet man inte riktigt vad man ska önska sig. Världen fungerar liksom inte så längre. Jag har ju det jag behöver, och det andra förstärker bara att jag har det jag behöver.

Anden i flaskan har haft sin tid. På något sätt känns det bättre...


6 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Imatriella önskningar ?

Onkel Olof sa...

Men även sådana önskningar som "fred på jorden" och "välfärd åt alla" har ju ingen mening, egentligen. De är vår gemensamma strävan, och skulle tappa sitt värde med en "genväg".

ERIC SECHER sa...

Tänkte nog mer på imatriella önskningar för din egen del ..

Onkel Olof sa...

Tror inte det. Men man vill att det ska gå bra för dem som står en nära. Ja, andra med för den delen, så det känns lite tomt, även med imatriella önskningar.

Om jag önskade att smärtan i min for försvann, så skulle jag tillslut glömma bort både foten och önskan.

ERIC SECHER sa...

Jag tror du har rätt, i taoanda, att man ska sträva efter att göra sig fri från önskningar och begär, verkligen.

Onkel Olof sa...

Det är en god känsla...