fredag 16 december 2011

Flyta med...

Anpassande vapen...

Varje dag när jag kör till jobbet så kör jag genom Skånes mittpunkt, det vill säga Höör. Höör är en väldigt trevlig kommun med mycket att uppleva och fin natur, så jag kan rekommendera er att åka dit. Varför vill jag då skriva om Höör? Jo, i höör har man en speciell liten trefikregel, som jag skulle vilja beskriva den så här:

"Det fordon som kör fortast i en rondell har företräde "

En ganska idiotisk regel tycker man varenda gång man närmar sig en rondell, och det finns några stycken i Höör. Eftersom jag inte förstått regeln har jag dessutom varit nära att köra in i andra medtrafikanter, då jag trodde att först in hade företräde.

Men nu infinner sig den spännande mänskliga egenskapen, man anpassar sig. Numera tycker jag det är helt naturligt att lämna företräde för fartdårarna. Är detta en bra anpassning? Jag vet inte, men då min livsfilosofi handlar om att flöda med, så kanske det bara är ett tecken på något annat.

Jag tror de flesta system och kommuner har liknande oskrivna lagar. Man måste lära sig dem, men måste man anpassa sig?

6 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Jag inser att jag hade passat bra som Höör-bo...

ERIC SECHER sa...

Jag gillar också filosofin om att flyta med. Men den fungerar bara om alla följer den ? Skulle kvinnorna vid förra seklets början bara anpassat sig till att inte ha rösträtt ? Skall människorna i Västafrika bara anpassa sig sig till att deras hav skövlas av andra ? Måste inte passiviteten (wu-wei) uttryckas som passivt motstånd ? Som civil olydnad. Om man nu inte nöjer sig med "att äga sin egen lilla värld" ( i ditt och mitt fall en i stort sett bekymmersfri värld)
Förlåt att mina kommentarer är så förutsägbara :)

ERIC SECHER sa...

Festligt att du skriver om "flyta med", samtidigt som jag läser om Tao Te Ching, och fortsätter fundera på hur olika vi är, på:
http://ericsecher.blogspot.com/2011/12/tolerance-and-compassion.html

Onkel Olof sa...

Jag vill mest förtydliga svårigheterna med att bara flyta med. Tänk att Höölr kan stå som motpol till Tao Te Ching :)

ERIC SECHER sa...

Ja, tänka sig … min svärfar växte upp där, han är en av få (verkliga) taoister jag träffat :)

Onkel Olof sa...

..och tänk att dom har valt och ha en rondell i sitt kommunvapen :)