onsdag 18 maj 2011

En karta över en dröm...

Var tog den här världen vägen?

Jag har många intressen, som många av er vet. Jag målar, skriver, gör musik och en massa annat. På min fritid driver jag dessutom ett företag som designar spel. När jag säger att jag designar spel får man alltid följdfrågan: "Datorspel?". Märkligt vad världen utvecklats de senaste årtiondena. Givetvis designar jag inte faktaspel, läs DATAspel, utan vanliga hederliga brädspel och rollspel. Ja, jag tillhör de där suspekta nördarna som sedan 80-talet gömt oss i skumma utrymmen och kastat tärningar glatt vrålandes:
"Jag skjuter på orchen till höger!"

Förvånas fortfarande över att den stora massan utan tärningar inte riktigt vet vad rollspel är, och jag tänker inte förklara det i detta inlägget heller. Numera när folk frågar vad jag gör när jag spelar rollspel brukar jag svara typ: "Jag springer runt som den lilla alven Pellegrino". En kommentar som får många är mer osannolik än att kasta tärningar. Om jag spelat Hagrid i Harry Potter hade man förstått, hmm...

Bilden ovan målade jag som en illustration till ett rollspel jag skrev för många år sedan. Just nu hänger den över skrivbordet på jobbet. Tittar på den ibland och funderar över den värld jag skapade i den. Drömmer sig bort en stund. För så är det nog. Rollspel är bara ett sätt att visualisera drömmen om en mer spännande värld. Kanske sitter det en trollkarl i den världen och drömmer om en mer spännande värld med bilar, gator och politiska val...

Ni som vill se mer av min produktion kan gå in på följande länk:
Onkel Olof hemsida

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var alltid kul att spela rollspel med dig. Hm, jag tror jag helst skulle vilja bo i Haldir.

Onkel Olof sa...

Haldir är vackert på våren :D
Människorna därifrån slåss gärna med 2h krossvapen, går i hudar och har stora hjälmar med vildsvinsbetar på.

Bara så du vet...

Anonym sa...

De verkar vara lite dumdristiga som inte använder sköld. Kanske lite ociviliserade för min smak. Jag får nog besöka de andra städerna också innan jag bestämmer mig.

Onkel Olof sa...

Stahlakahn är den enda civiliserade staden. Den är så civiliserad att alla lönnmördar varandra mest hela tiden. När man inte lönnmördar konspirerar man.

En underbar stad helt enkelt...