fredag 14 augusti 2015

Plåsterkriget...

Dags att gå över Stora Bält...

Ja ha, då var vi i krig med dansken igen. Vår urfiende sedan medeltiden är på gång igen, för ryssarna har vi egentligen bara krigat emot sedan ca 1700. Det var ju faktiskt vikingen Rurik, egentligen Hrörekr, som grundade det ryska riket. Det är ju en förmildrande omständighet.

Vilket som. I Sverige har vi just nu en debatt om att hudfärgade plåster borde ha fler färger än beige. Vi är ju trots allt ett mångkulturellt samhälle med en stor variation av hudfärger. Huruvida detta är en viktig fråga, eller om att vi nu gått in i en fas där vi hittar problem som inte finns, får var och en bestämma själv, MEN den danska utrikesministern har ju varit lite hånfull mot svenskarnas politiska korrekthet. DET, gillar vi inte.

Nu får man ju lust att samla en armé av svenskar som vandrar över bron till Danmark, invaderar varje apotek inom synhåll och ber att få köpa hudfärgat plåster. Då ska vi se om de blekfega danskarna är så fräna som de påstår. Dags att plåstra igen käften på danskarna och påminna dem om slaget vid Lund.

Nä, låt oss få ha våra korrekta plåsterdiskussioner ifred. Politisk korrekthet är inget att leka med...Inga kommentarer: